REGISTRACE

29. 10. 2021

Šampionát pokračoval třetím kolem na italském okruhu.

Slunná Itálie to není jen pizza a capuccino, ale obrovské popularitě se těší v této zemi i motorsport. A proto nemohla tato lokace chybět ani v MČR v GTS 2021 Powered by PRE.
Nezavítali jsme na slavnou Monzu, ale v rámci třetího kola letošního šampionátu kolona závodních týmu nabrala směr jezero Lago di Maggiore. Tento okruh v reálném světě na mapě nenajdete, v Gran Turismo Sport je to přesto oblíbená trať i když v rámci MČR závodnici ochutnali jeho reverzní verzi. Tato verze se až tak často nejezdí a proto se čekalo jak si jezdci s touto změnou poradí.

Závodní večer s BMW M6 Gr.3 zahájila tradične Lobby A ve které měl v plánu napravit své zaváhání z Nordschleife obhájce titulu Nikita Moysov (ERM_Nick). Nikita udával tempo od prvních metrů a závodu absolutně dominoval. Zvítězil jak v kvalifikaci tak i v závodě a to bez sebemenšího zaváhaní. Nikdo se mu dnes nepřiblížil a Nikita kromě skvělé jízdy ukázal i cit pro práci s technikou - na rozdíl od svých soupeřů dokázal perfektně pracovat s motorem svého BMW a každý stint ušetřil velké množství paliva. Jeho boxove zastávky tak trvali o dost méně než zastávky jeho soupeřů. Jestli jsme dnes neviděli drama v boji o zlato, tak o další příčky už to byla úplně jiná podívaná.

Nečekaný vítez Nordschleife Daniel Plíva (KKR_JackDaniels) už před závodem prohlásil, že dnes do bojů o zlato nezasáhne a tak si na co největší příděl bodů dělal zálusk mladičký Aleš Till (KKR_Aja_Speed). A opravdu jel famózně. Vyvaroval se chybám z Nordschleife a jel ve vysokém tempu. Ještě dvě kola před cílem to na to druhé místo vypadalo jenže 3 zatáčky před cílovou čárou nasadil k útoku Timothy Pala (GRT_Timmmy) a získal stříbro pro sebe! Nečekaný závěr závodu! Timothy jel možná trochu nenápadně, ale zkušeně využil maximum ze svého vozu i strategie. Timothyho jsme vyzpovídali ihned jak vystoupil ze svého kokpitu: “Přesně takový výsledek jsem dnes potřeboval! Jsem naprosto spokojený. První dva závody se mi nepodařily podle představ a dnes jsem potřeboval příděl bodů jako sůl. Základem byla kvalifikace, která mi vyšla nad očekávaní. V závodě jsem pečlivě sledoval strategii soupeřů a když jsem měl volnou trať jel naprosto na maximum. Nezvládl jsem závod bez chyb, takže jsem na konci nečekal boj o stříbro. Nakonec se ale opak stal pravdou a v posledním kole jsem byl najednou za Ajou. I když se Aja skvěle bránil, podařilo se mi ho předjet a získal jsem skvělé druhé místo.”

Bronz si odvezl Aleš Till a je spolu s Nickem jediný, kdo ve všech třech závodech získal pódium. Hvězda tohoto 16 letého jezdce strmě stoupá a těšíme se na jeho další výkony.
Maestro Quattro Adrián Podmanický (KKR_Podma_A_F). Je to až neuvěřitelné, ale tento jezdec získal po třetí za sebou čtvrté místo. I za čtvrté místo je krásný příděl bodů, ale určitě Adrián pokukuje po září reflektorů na stupních vítězů. Páte místo uhájil Lukáš Strožík (stroza2) před Pavlem Námym (KKR_WindRunner), který si zažil horkou chvilku a skončil v kačírku. I přes tuto obrovskou časovou ztrátu nakonec získal skvělé šesté místo. Sedmé místo obsadil Pavel Scheufler (ACE72) před osmým Tomášem Chrobokem (GTB_chazzy). Devátý dojel vítěz Norschleife Daniel Plíva, který dlouho držel páte místo, no v předposledním kole havaroval a je určitě rád za umístnění v TOP 10. TOP10 uzavřel Viktor Kuczman (winamannGG) před jedenáctym Filipem Bohdalem. Michal Dráber (JJRT_miKi) dojel dvanácty. Alexander Žák (zak_911) a Tomáš Hájek (KSZR_Lumik) do závodu neodstartovali a Jirka Vyšín (Vasutekk)  musel bohužel odstoupit pro technické problémy s pedály. 


Lobby B měla jinou zápletku. Podaří se Máriovi Strakovi (KKR_Mario) konečně porazit Jaroslava Drhu (KKR_Derek)? Dva hlavní favorité nám měli obstarat hlavní menu. Z tohto souboje bohužel sešlo už po kvalifikaci, protože Jaroslav Drha nezajel žádný kvalifikační čas a startoval až z posledního místa. Naopak Mário si podle předpokladů vyjezdil první místo na startu, start zvládl na výbornou a od prvních metrů budoval náskok. Mário Straka nasadil stejně jako Nikita Moysov v Lobby A vysoké tempo, kterému nikdo nestačil. Stejně jako v Lobby A i v Lobby B jsme neviděli dramatický souboj o zlato – Mário Straka přijel – viděl -  zvítězil. Dominantní výkon.
Druhé místo bylo ale velmi žádanou pozicí a během 20ti kol se na této pozici vystřídalo hned několik jmen. Tím nejlepším byl po projetí cílove čáry možná trošku překvapivě Zsidek Pál (KSZR_napPali91), který zajel fantastický závod a odměnou mu bylo poměrně bezpečně druhé místo. Třetímu v pořadí nadělil 7 sekund. Tento jezdec se taky s námi podělil o své dojmy ze závodu: „Na Nordschleife som bol posledný a preto som veľmi potreboval dobrý výsledok. Počas prípravy som zaznamenal ako veľmi rýchlo miznú pneumatiky pri agresívnejšej jazde. Preto som do pretekov vstúpil s tým, že manažment pneumatík bude dnes kľúčový. Snažil som sa vyhnúť premávke a využiť prvé kolá na najmäkšej zmesi. Všetko mi dnes vyšlo dokonale. Na konci som mal lepšiu zmes ako Tomáš Doležal a získal som striebro. Na Mária dnes nebola šanca a keďže derek bol dnes slabý tak druhé miesto bolo dnešné maximum. Teším sa z výsledku a každému gratulujem kto zvládol Lago bez probémov.“

Bronz získal Tomáš Doležal (KKR_Frosty) a potvrzuje, že patří do širší špičky České republiky. V MČR zajíždí perfektní výsledky a je na šampionát výborně připraven. Čtvrté místo obsadil Michal Hájek (KSZR_Fishkaa) a TOP 5 po dalším skvělém výkonu Jakub Kuběna (CRL_Cyja). Šesté místo obsadil Milan Divila (KKR_Tsubaki) a sedmé místo po drtivém finiši Jozef Lenhart (KKR_Nolimit). Osmá pozice patří jezdci jménem Szabolcs Kiss (PRiMA_Szabi) a devátá smolaři Jozefu Hřebečkovi (JozefRadotin84). Jozef držel v posledním kole TOP 5, ale nezvládl výjezd ze zatáčky, přetočil se a spadl až na deváté místo. TOP 10 uzavřel po startu z poslední pozice Jaroslav Drha (KKR_derek). Jedenáste místo Milan Adámek (JJRT_Thor), dvanácté Michal Týzner (WernyOi), třináctka pro Lukáše Procházku (KKR_Luky_Walker) a poslední místo pro Lukáše Čeřenského (Boleslav82). Tomáš Hulap (KKR_Hulip) bohužel odstoupil ze závodu, když ho stejně jako Jirku Vyšína v Lobby A zradila technika. Viděli jsme další krásné závody, kde se bojovalo o každý bod. Šampionát máme v polovině a jen deset jezdců z každé lobby postupuje do finále. Jezdecké pole je ohromně vyrovnané a každý bod může v konečném zúčtování chybět.

Přístí závod zahájí druhou polovinu semifinálových bojů a účastníci LOGITECH  MČR 2021 Powered by PRE čeká další ikonická lahůdka – EAU ROUGE. Tušíte správně – dějištěm čtvrtého kola šampionátu bude belgický okruh Circuit de Spa Francorchamps. Startujeme jako obvykle ve čtvrtek 11.11.2021.

Výsledky lobby A

UimístěníNicknameČasBody
1ERM_Nick39:40.26420
2GRT_Timmy+17.15217
3KKR_Aja_Speed+18.60214
4KKR_Podma_A_F+27.30812
5stroza2+40.14311
6KKR_WindRunner46+40.17010
7ACE72_+42.8539
8GTB_Chazzy+45.8218
9KKR_JackDaniels+48.4407
10winamannGG+50.3706
11Filip_Bohdal+51.9095
12JJRT_miki+52.2304
13VasutekkDNF
14KSZR_LumikDNS
15zak_911DNS

Výsledky Lobby B

UmístěníNicknameČasBody
1KKR_Mario40:23.33020
2KSZR_napPALI91+14.94917
3KKR_Frosty+21.95914
4KSZR_Fishkaa+23.36212
5CRL_Cyja+24.60711
6KKR_Tsubaki+26.82910
7KKR_Nolimit+27.8919
8PRiMA_Szabi+29.2198
9JozefRadotin84+33.1547
10KKR_derek737+33.6776
11JJRT_Thor+35.1895
12WernyOi+37.7544
13KKR_Luky_Walker+40.8123
14Boleslav82+49.4482
15KKR_HulipDNF
Zásady cookies (EU)
© 2021 AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY
Všechna práva vyhrazena. 
E-mail: esport@autoklub.cz
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram