REGISTRACE

1. 10. 2021

Napínavý první závod zná své vítěze

Máme za sebou první závod Logitech MČR 2021 v GTS Powered by PRE, který hostil fiktivní, ale hodně těžký okruh Circuit de Sainte – Croix varianta CII. A jaký tento závod byl? I díky výběru vozu – temperamentnímu Lamborghini Huracán GT3 – byl závod opravdu náročný a zajimavý i když favorité nezklamali a odvezli si zlaté věnce.

Lobby A byl velkým favoritem obhájce titulu Nikita Moysov alias ERM_Nick. Nikita získal pole position a naplňoval roli favorita už od prvních tréninků. V prvních kolech závodu však měl velkého vyzyvatele v osobě mladičkého 15 letého Aleše Tilla ( KKR_Aja_Speed). Aleš Till jel výborně a jako jediný se držel Nikity Moysova v prvním stintu. O celém souboji rozhodlo, že se Aleš nevyvaroval maličké chybky a pak jízda na opotřebovaných pneumatikách, kde Nikita Moysov prokázal obrovský cit a vždy dokázal svému soupeři odskočit. Šachovnicovou vlajku tak jako první uviděl ze svého Lamborghini Nikita Moysov a připsal si plný počet bodů. Druhý Aleš Till nemusí smutnit, právě naopak mile překvapil a zhodnotil nám závod z jeho pohledu: „Rozhodně velká spokojenost s prvním závodem. Paradoxně jak kvalifikace tak management pneumatik nebyl z mojí strany ideální oproti tréninku, ale vyšlo to na stříbrnou příčku. A taky mám velkou radost z kamaráda Lukáše Strožíka (stroza2) který ve své premiéře v MČR dojel v TOP5!“

Souboj o bronz měl také ty nejvyšší parametry simracingového závodění. Utkali se v něm Adrián Podmanický (KKR_Podma) a Daniel Plíva (KKR_JackDaniels). Pro Daniela Plívu to byla opravdu hektická premiéra – o svém startu se dozvěděl až v den závodu, když nahradil ze šampionátu odstoupivšího Petra Čermáka (KSZR_Sapient). Daniel Plíva a Adrián Podmanický se hlavně v první polovině závodu přetahovali o každý metr tratě a o všem rozhodla až krizová situace Adriána Podmanického, kterou ale jedzec s velkým přehledem zvládl. Díky tomu se mu Daniel Plíva dokázal vzdálit a poodjet až na finální rozdíl 5,8 vteřiny. Daniel Plíva tak byl jezdcem, který doplnil dvojici Moysov – Till na stupni vítězů. Pro Podmanického tak zůstala jen nepopulární brambora, no určitě je to dobrý vstup do semifinále MČR v GTS. Další místa obsadili jezdci  – Lukáš Strožík (stroza2) ,Timothy Pala (GRT_Timmy), Pavel Námy (KKR_Wind Runner),Viktor Kuczman ( winamanGG), Filip__Bohdal, Miki Dráber (JJRT_miKi), Pavel Scheufler (ACE72),Tomáš Hájek (KSZR_ Lumik) a poslední místo Tomáš Chrobok (GTB_Chazzy). Dvojice Jiří Vyšín (Vasutekk) a  Alexander Žák (zak911) do závodu neodstartovali.

V Lobby B se mezi znalci poměrů mluvilo o dvou hlavních tahácích. Jak dopadne souboj Jaroslava Drhy (KKR_derek737) s Máriem Strakou (KKR_Mario) o zlatý věnec a kdo z hodně vyrovnané startovní listiny zaujme bronz. Takto to bylo papírově odhadnuto už před startem. Dva velcí favorité a za nimi smečka dravých jezdců. Pole position získal Mário Straka před Jaroslavem Drhou. V tomto pořadí tato dvojice odjezdila první kola, což byla voda na mlýn strategicky silnému Drhovi.  V jízdě v závětří Lamborghini vedeném Strakou pošetřil palivo a to mu garantovalo menší ztrátu při tankování. I díky tomuto faktoru získal Jaroslav Drha vedení a přestože do konce závodu nebyl mezi touto dvojici rozdíl větší než dvě vteřiny, nedokázal na tento souboj Mário Straka odpovědět. V cíli se tak radoval ze zlata Drha o 1,5 vteřiny.


A jak tento duel viděl vítěz? „Kvalifikace mi vůbec nevyšla, protože jsem byl hned v první zatáčce trochu mimo trať. Výsledkem byl o 1,5 sekundy horší čas oproti mému optimálnímu kvalifikačnímu času. Důležité však bylo, že mi to stačilo na druhé místo. V samotném závodě jsem nebláznil a snažil se pošetřit techniku, abych mohl zaútočit na konci stintu. S Máriem to byl vyrovnaný souboj, jeli jsme v podstatě stejné tempo a rozhodovali detaily. Tím detailem byli jezdci, kteří jeli rozdílnou strategii a potkali jsme se tak na trati. Já se přes ně dokázal dostat rychleji než Mário a to rozhodlo o mém vítězství.“

O třetí místo byl neméně zajímavý boj. Podle tréninků to vypadalo na skvělou formu Tomáše Doležala (KKR_Frosty). Tomáš Doležal taky zvládl skvěle kvalifikaci a startoval z toho vytouženého třetího místa. V závodě to byl velký boj mezi ním a Milanem Divilou (KKR_Tsubaki) a taky objevem této sezóny Tomášem Hulapem (KKR_Hulip44). Krásný boj nakonec vyšel nejlépe pro Milana Divilu, když celou trojici v cíli dělilo necelé 2 sekundy. Krásný boj který byl nejlepší reklamou pro další kola. Čtvrté místo získal Tomáš Doležal před pátým Tomášem Hulapem. Další místa si rozdělili : Jakub Kuběna (CRL_Cyja), Zsidek Pál (KSZR_napPali), Szabolcs Kiss (PRiMA_Szabi), Michal Hájek (KSZR_Fishkaaa), Lukáš Procházka (KKR_Luky_Walker), Lukáš Čeřenský (Boleslav82), Milan Adámek (JJRT_Thor) a Josef Hřebeček (JozefRadotin84).
Velkým smolařem se stal Michal Týzner (WernyOi), který musel odstoupit z velmi dobře rozjetého závodu (boj v TOP10) kvůli technickým problémům. Jozef Lenhart (KKR_Nolimit) do závodu neodstartoval.

Konečné výsledky LOBBY A

PořadíHráčBody
1ERM_Nick20
2KKR_Aja_Speed17
3KKR_JackDaniels14
4KKR_Podma_A_F12
5stroza211
6GRT_Timmy10
7KKR_WindRunner469
8WinamannGG8
9Filip__Bohdal7
10JJRT_miki6
11ACE72__5
12KSZR_Lumik4
13GTB_Chazzy3
14VasutekkDNS
15zak911DNS

Konečné výsledky LOBBY B

PořadíHráčBody
1KKR_Derek73720
2KKR_Mario17
3KKR_Tsubaki14
4KKR_Frosty12
5KKR_Hulip11
6CRL_Cyja10
7KSZR_napPali919
8PRiMA_Szabi8
9KSZR_Fishkaa7
10KKR_Luky_Walker6
11Boleslav825
12JJRT_Thor4
13JozefRadotin843
14WernyOiDNF
15KKR_NolimitDNS

Pokud jste závod neměli možnost sledovat, tak si ho můžete pustit v následujícím videu.


Logitech MČR 2021 v GTS Powered by PRE pokračuje 14.10.2021 na legendárním okruhu Nordschleife.

Zásady cookies (EU)
© 2021 AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY
Všechna práva vyhrazena. 
E-mail: esport@autoklub.cz
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram